Min dag på "Återvinnarna" - en kontrasternas dag
Idag jobbade jag på secondhandbutiken Återvinnarna på Götgatan 105 på Söder, dagen gick ut på att fixa och dona med deras oerhört välfyllda sortiment i butiken, med allt man kan tänka sig kan finnas att köpa till ett hem eller till sig själv.

Detta var även första dagen där jag som gratisjobbare inte var speciell heller, då butiken är idéel och drivs av före detta missbrukare och långtidsarbetslösa så var det även en lärdom på det personliga planet att det jag gör egentligen är lite lyx tillskillnad mot dom jag var hos idag som tar detta lite som en "sista utväg" - eller som starten på deras nya liv, beroende på hur man ser det!


Här kommer lite bilder från dagen, tyvärr bara på omgivningen då de flesta inte ville vara med på bildEn orgie i prylar, så ni förstår att det fanns en del att göra! - fanns en del schyssta märkeskläder m.m. såg jag också för er som vill fynda!

Topp tre med Wilhelm "Digital Marketing Manager" på Happy Socks

Wilhelm (i mitten) har tidigare jobbat som marknadsförare på Empire som har produkter som bl.a. Soda Stream


Wilhelm's topp 3 med jobbet på Happy Socks är;
 1. En Oerhört kreativ miljö
 2. Kollegorna
 3. Varumärket

Min dag på Happy Socks - dagens jobb uppdelad i tre delar

I Fredags var jag alltså på Happy Socks, företaget som säljer färgglada strumpor till världen!

Dagen var riktigt kul och startade med att jag började på deras kontor, som består av en liten innergård med tre små hus (som jag tyvärr glömde ta kort på) som alla bestod av olika delar av företaget, lite som en egen liten värld där inne.
På delen jag satt var webbdelen och min uppgift blev att sätta mig in i japanska affiliates.
Affiliates är ett sätt där företag och personer som är intresserade av att visa upp reklam på sin hemsida kommer och sedan betalas man genom klick eller köp genom bannern, och då tar affiliatesföretaget en viss procent av vinsten enkelt beskrivet.
Det blev även ett möte för ett upplägg för webben som jag fick hänga med på.

Jag fick även såklart träffa de andra i företaget, för att sedan efter lunch dra mig vidare till en fotografering för deras S/S 12 kollektion som skedde i närheten - och undrar ni varför inga strumpor syns på bilderna därifrån nedan så är det av den enkla anledningen att det är lite "hysh hysh" om dom just nu innan dom släpps!

Efter fotograferingen drog jag mig till deras butik för att hjälpa till med förberedelserna för en liten butiksfest för allmänheten kallad "Socks Rocks" där det bjöds på dryck och snacks

Bilder nedan;Viktor Tell en av de två grundarna av Happy SocksMikael Söderlindh till höger är även han grundare till företaget, och var oerhört spännande att höra hans sätt att tänka under mötet.Som ni ser var dagen ganska hektiskt med mycket händelser, men riktigt skoj och personal som var oerhört härlig och trevlig.

Bra dag helt enkelt med möjlighet att lära sig och bli lärd av olika inspirerande personer!


Min dag på Turbin - Eftermiddagen och om hur dagen var

Ni läste kanske i förra inlägget att det var snack om att vi skulle åka och fixa upp en skärm i ett fönster, och detta kommer det ganska talande bilder om nedan - men för att förklara så att ni förstår bilderna så var det helt enkelt så att teatern kallad "Sthlms akut sjukbus" imorgon kommer att hålla en invigning och har i samband med detta producerat lite filmer som ska förklara upplägget, i och med detta skapades även ett interaktivt koncept som bygger på att ett klipp på en kvinna spelas upp som står och väntar, med hjälp av en webbkamera med "hotspots" så reagerar datorn att någon rör sig i närheten och ett nytt klipp spelas upp men då med att kvinnan ropar på dig och berättar om vart du kan läsa mer enkelt beskrivet!

Riktigt smart och roligt gjort och kul att få arbeta fram själva installationen, skulle ni vilja se hur det fungerar på riktigt kan ni gå till Sthlms akut sjukbus som ligger på Bondegatan på söderDagen var riktigt kul och inspirerande, missade dock i allt fixande att fråga min "praoledare" Ola Kjellsson's personliga topp 3... Men får bli en mailfråga så får återkomma med det!


Senaste timmarna på reklambyrån Turbin - I bilder
Det har varit en del fixande med en dator för att ta med sig på ett litet äventyr som det kommer mer bilder om senare, men det snackas om att det ska hängas upp en datorskärm i ett fönster som sedan med hjälp av en webbkamera ska interaktivt påverkas av folk som går förbi!

Vi får se vart detta slutar!


Just nu; Reklambyrån Turbin

Satt precis och kollade när dom fixade med Gudrun Sjödens katalog för S/S 12

Återkommer med uppdateringar under och efter dagen!

Hemma hos bilder från en av Sveriges kändaste röster, Urban Frånberg


Det var ett ganska liten men mysig och riktigt snygg lägenhet Urban hade, med väggarna fyllda av både hans idol och syssling Ann Margret!

Tänkte be om ursäkt i förväg för suddiga bilder, det kommer inte från att jag var nervös och skakig utan en knasig inställning på kameran! - Om ni nu tror på mig!
Urban Frånberg's Topp tre som röstskådis och skådespelare m.m.

 1. Får jobba och hålla på med min röst
 2. Jobba med mitt intresse inom skådespeleri m.m.
 3. Varietet - så som olika inspelningsplatser,  roller m.m.

Urban jobbar med Boxer då och då men kan tyvärr inte helt livnära sig på detta utan jobbar några timmar i veckan som telefonbokare för ett företag, detta sker dock hemma.

Urban har även erfarenhet inom diverse teaterroller men syns just nu bl.a. som en karraktär i barnprogrammet Mimmi och Mojje och kommer även att synas som en karraktär i årets Julkalender!En dag på jobbet med Urban "Boxer Robert" Frånberg

Idag kom då dagen man ändå längtat till, att få spendera en dag med Urban Frånberg och få uppleva en dag under en ljudinspelning för Boxer's webbreklam.

Och för att ursäkta sig själv lite, men förfasiken vad kul det var, inte för att man fick någonspeciell roll att jobba med men att få boka av att man har gjort i livet, och jag börjar ju inse mer och mer att jag verkligen trivs i en skapande miljö så detta var oerhört kul att se hur reklamen byggdes fram med hjälp av ljudinspelningen då det andra var filmat i förhand,


Jag fick även chansen att träffa en gammal barndoms "idol" vet inte om ni känner igen honom på bilderna nedan, men hjärnkontoret är ett tips - Minns ni honom?
Han jobbar tydligen som frilans nu för tiden så han var väl lite av en producent under dagen!


Här har ni lite bilder iaf;Bilderna säger ju kanske inte så otroligt mycket, men det var ju en ljudinspelning så jag får återkomma med material när reklamen finns uppe så kan ni få lyssna!

Dagen bestod annars i att jag började med ett besök hemma hos Urban och hann snacka lite kring hans liv och vad som fått honom dit han är idag m.m.

Blev faktiskt även en liten efter jobbet öl med han och hans bror..!


Tänkte ge er ett "hemma hos" strax, så då kommer lite bilder från Urbans Lägenhet


Topp tre av Johanna Craelius - Butikschef på Marimekko Sturegallerian

 1. Jobba med och för ett av världens mest kreativa företag
 2. Världens bästa kollegor
 3. Kan göra människors vardag till det bättre


Sen uppdatering av gårdagensföretag, Butiksbiträde på Marimekko Sturegallerian

Som ni säkert redan vet så var jag igår och jobbade i butik och arbetsuppgifterna bestod i att bl.a. rengöra glashyllor, fixa med "lagret" (som bestod av hyllor på toan faktiskt), fixa med kläder och så klart att vara trevlig inför kunder!


Det var en oerhört trevlig dag och en chans att prova på ett nytt yrke som butiksbiträde och det är ju en helt annan grej än vad jag tidigare provat på både kontor och på prbyrå m.m., då man nu är aktiv mot kunden och inte bara ett "förarbete"


Nedan kommer lite bilder från dagen;


Skulle jag vilja göra det igen? - Ja om man har rätt arbetskamrater då dom är en stor del av jobbet, och det tycker jag att jag hade igår!


Idag jobbar jag på "Sture-P", det väntas någonsorts butiksjobb på Marimekko

Drar mig strax mot Stureplan och Sturegallerian för en dag på Marimekko, vad som väntar är oklart men ska bli riktigt spännande!

Detta gör det ju också möjligt att "besöka" mig, säg hej i så fall!

Slogs av en tanke - "varför är jag inte mer personlig?"
Idag slog det mig, varför ger jag inte er en större inblick i min vardag mer än vad jag gör på "jobbet" varje dag?...


Så från och med nu ska jag försöka leverera lite mer kring dagarna, före och efter jobbet tänkte jag!

Hur låter det? - Tänkte att jag kan ju börja med att ge er en rundtur i mitt (läs brorsans) hem!

Min dag på Yo studio - kaffe, "skitsnack" och en inblick i skapandet av en ny sida

Dagen spenderades som sagt på "Yo Studios", som är ett gäng killar som sysslar med lite olika webbprojekt där bl.a. det nya sociala mediet Yo.se finns med mest framstående.


Tycker rubriken beskriver dagen ganska bra, då man i mellan diverse snack om sidan och visning om hur det fungerar så pratades det mycket om spel, mat och dryck och så självklart one day man.

Jag var tyvärr lite dålig med kameran idag, men kan skylla på att dom i veckan kommer att flytta från deras nuvarande ställe så kontoret var väldigt urplockat och inte mycket att se ur en kamera vinkel!

Det har varit helgvila, som ni kanske lagt märke till...

Ni kanske har märkt att det varit lite tyst på bloggen över helgen, detta beror på att jag helt enkelt har varit "ledig" - inte helt enligt planen med 30 jobb på 30 dagar, men det har visat sig vara oerhört svårt att hitta företag som kan ta emot mig på helger så denna helg fick bli jobb frim så får vi se hur det blir med nästa!

Imorgon kommer jag iaf besöka Yo Studios som sysslar med bl.a. ett nytt sorts socialtmedie kallat Yo.se

Ta en titt så återkommer jag med dagens uppdateringar imorgon!

Jesper Hjälmeby jobbar som Webbutvecklare på Care of Haus, här kommer hans topp tre
 1. Varierande och roliga arbetsuppgifter och uppdrag
 2. Fikat/"Champagnen"
 3. - "Att få träffa praktikanter - Människorna"

Jesper har på senare tid utbildat sig vidare på Bergs för att gå från webbtekniker till det mer grafiska delarna för webben

Min dag på reklambyrån Care of Haus; roliga arbetsuppgifter och skön stämning

Idag var jag ju som sagt på Care of Haus och jobbade och det blev en del arbete med Glitter.se hemsida då jag fick fixa med bilder och text för månadens uppdatering och även fixa till nyhetsbrev m.m.

Så om jag minns datumet så lanseras lite av det jag fixade idag under 27e Oktober


Ryktet om champagne fika stämde även det så jag fick fixa fram lite glas och hälla upp - något man kan vänja sig vid på en Fredageftermiddag måste jag säga!

Som vanligt kommer lite bilder nedan!Riktigt rolig dag har det varit med arbetsuppgifter jag gillade som var givande, och så självklart trevliga medarbetare!


Är det något ni skulle vilja veta mer om när jag besöker olika företag så hör av er så försöker jag fixa det framöver!

Just nu; reklambyrån Care of Haus

Arbetsuppgiften består för tillfället av att förberedda för uppdateringen av glitter.se, som är en smykes och accessoar butik som säkerligen alla tjejer vet om!

Det rycktas om champagne fika strax så återkommer med bilder!

Jenny Eliasson's topp tre med sitt jobb som koncept designer
Jenny (i mitten) har tidigare jobbat som designer på blandannat H&M


Jenny's topp tre;

 1. Fritt och kreativt
 2. Omväxlande
 3. Människorna

Bilder från dagen på Red Collar Project; från heldag till halvdag


Dagen på Red Collar Project gick från heldag till halvdag, då det var planerat att jag först skulle hänga med Jenny Eliasson som jobbar som koncept designer på RCP och sedan under kvällen hänga med "Gonza" för att göra en clinic där sommarens kollektion skulle visas upp för en kund och sedan bjudas på mat och festligheter.

Tyvärr ställdes det in då kunden var tvungna att ställa in, men dom tyckte att det skulle vara kul om jag fick vara med om detta så jag blev bjuden på nästa möte som kommer vara på kvällen den 2a november så då återkommer jag med del 2 av mitt besök på Red Collar Project!


Nedan kan ni ta del av lite bilder från dagen, som egentligen inte säger något av vad jag fick göra men dagen bestod av att dels få en riktigt schysst genomgång av Jenny om hur hon arbetar fram framtida kollektioner vilket var riktigt kul att se och det blev även att hänga upp kläder på galgar ur kartonger inför deras försäljning nästa vecka!

Som sagt del två av mitt besök av Red collar project kommer den 2a November, det ska bli riktigt spännande!

Ett organiserat kaos har infunnit sig under dagen
Först och främst får jag ursäkta för att det inte kom något inlägg igår kväll eller under morgonen... men det råkar vara så att när jag väl upptäckte att batteriet på datorn började bli krisigt under gårdagskvällen så märkte jag att laddaren inte fanns i väskan - utan låg kvar på kontret his Triwa!

Som tur var hade jag en så kallad "sovmorgon" innan dagens jobb på Red Collar Project så jag tog en morgonpromenad till kontoretför att hämta laddaren.


Påväg hem sen så får jag en ombokning av morgondagens planerade företag, så i all hast försökte jag sedan hitta ett företag som kunde ta emot mig under morgondagen och lyckas faktiskt få till ett innan jag drog till jobbet på Red Collar Project - det lilla problemet var att det företaget är en större reklambyrå som ligger i Västerås, men då jag kommer därifrån så tackade jag ja för att inte gå sysslolös imorgon!


Så imorgon kommer jag befinna mig i Västerås och testa på att vara "reklamare"Strax kommer bilder från dagen på Red Collar Project

Just nu; bloggen flyttad tillfälligt!
Har fått den stora äran att under sista timmarna på jobbet få gå bananas på Triwas egen blogg "Adding colour" - Så under kommande timmar kan ni läsa mer om mig och min framfart på jobbet på deras blogg, och för er som inte förstod att texten ovan var klickbar så hittar ni den på www.addingcolour.tumblr.com

Ses där!

Just nu!; Mitt i hjärtat av klockmärket Triwa


Hänger idag på Triwas kontor, där uppgiften just nu är att arbeta fram en smart sätt att öka flödet i sociala medier!

Ps. ni kan ju alltid gilla Triwas Facebooksida och möjligtvis deras blogg Adding color, "Hint hint"


Titti Schultz och Benjamin "Benji" Nilsson's listar sina "topp tre" med sitt jobb

Titti's topp tre;

 1. Snabbt, - "vändingar och uppdateringar sker på direkten och nås ut till lyssnarna lika snabbt"
 2. Alla dagar olika
 3. Roligt varje dag -"får minst ett rejält gapskratt per dag!"

Benjamins topp tre;

 1. Titti Schultz
 2. Lönen
 3. "Nerven" - "allt kan hända, när som helst"

En dag hos Rix fm - fixa och trixa, träffa människor och snacka i radio m.m.

Precis kommit hem från min dag hos Rix fm och dom emenenta Titti och Benji (inge pengar bakom föregående mening...) och en dag fylld med upplevelser och roliga oväntade vändningar i nyhetsflödet!

Nedan följer lite bilder och text om hur dagen sett ut, dock saknas en bild när jag var med när Titti och Benji intervjuade David Batra, men försöker fixa fram bilden på mig och Batra i dagarna!Efter intervjun med Batra och lite nyhets och tidnings check så drog jag iväg och kikade hur jinglar och reklam produceras på plats av dom olika radiokanalernas "ljudkillar".

Det var en ruskig speed på händerna när jingeln byggdes fram och justeringar av ljudspåren kom från ryggmärgen, men oerhört pedagogiska var dom och gav mig en chans att förstå vad som hände så stor tumme upp! (Kände faktiskt att det kunde vara något jag skulle kunna jobba som!)

Sedan drogs det vidare till ett konferensrum med Titti, som skulle vara med och hålla ett föredrag till ett gäng mediasäljare!Lite mer fix, snack och käk innan sändingen drog igång!För er som lyssnade på sändningen kunde höra hur dagens största snackis måste jag säga - den om 91 åriga Ganna som var tänkt att bli utvisad till Ukraina vid ca. 16 tiden idag fick en vänding från att intervjua folk på plats på Arlanda om hur det är på plats och vad dom försöker göra, till att bli en glädjes suck att europadomstolen gick in och skjut upp det iaf i två veckor - kul att få vara med en dag då man verkligen ser hur ett program påverkas direkt av verkliga händelser och känna hur stämningen i rummet förändras från stund till stund!

Jag fick ju också chans att snacka lite om min dag och projektet men även skriva frågorna och hålla i deras tävling "Plocka Titti och Benji" vilket var riktigt kul, speciellt då jag fick höra att det aldrig har hänt förut att någon annan gjort det
Slutsats; Rolig och spännande dag, tror dock att om jag skulle satsa på ett jobb inom detta yrket får det nog bli som jingel kille då jag där kände att jag hade lite större talang än inom själva "radion" - tyvärr, för det var riktigt kul!


Mycket på än gång, men är det något ni vill höra mer om så är det bara att droppa en kommentar så berättar jag gärna mer!

För er som kan tänka sig vara intresserade av ett yrke inom Pr, Hanna Liska tipsar


Då Hanna själv inte tyckte hon var vän med kameran så fick jag googla fram en fin bild,


Så här tog sig Hanna dit hon är idag;
Hanna Liska flyttade vid 19 års ålder till London och började studera på "London College of fashion" och från den tiden har hon en examen i Fashion Promotion där hon specialiserade sig på PR. Under sina studier så jobbade hon extra på olika butiker och tidningar och för en av de största mode/skönhets PR-byråerna i England, Modus Publicity

När Hanna var klar med sina studier så började hon arbeta som modeassistent på Wallpaper magazine men beslöt sig sedan för att börja jobba med PR igen och då fick hon arbete på Modus Publicity där hon tidigare praktiserat.

Efter sex år i London flyttade Hanna tillbaka till Stockholm och började arbeta sedan för tre olika pr-byråer innan hon som sedan 2009 driver sin egen PR-Byrå under samma namn som sig själv "Hanna Liska PR Agency"


Hannas personliga "topp tre" med jobbet inom Pr;

 1. Möjlighet till Kreativitet
 2. Hjälpa klädmärken / folk
 3. Människorna


Vill du satsa på ett jobb inom Pr bör du tänka på att det krävs en stor nypa av den socialabiten och du bör gilla att träffa människor och knyta kontakter - sen kort och gott att jobba hårt!

Hannas tips för att ta sig dit är att plugga en pr linje där du får en bra insikt i alla stegen som kan behövas och självklart att söka och försöka få en praktikplats på en befintlig byrå


Bilder från dagen; Hanna Liska Pr Agency


Får ursäkta att det blev en ganska sen uppdatering då jag hade hoppats göra en snabb inblick tidigare för er, men här får ni iaf lite bilder som sammanfattar dagen hos Hanna Liska Pr!

Mina arbetsuppgifter blev väldigt blandat med allt från märkning av kläder, fixa fram plagg som skulle iväg till olika företag för fotografering i tidningar, packa upp kläder som kom från fotografering och läsa tidningar för att se om plagg från märkerna som Hanna Liska håller i fanns med!


Kan själv i efterhand tycka att det låter lite "flummigt", men jag gillade det riktigt mycket då stämningen hela tiden var drivande, det kom in bud genom dörren titt som tätt och mail som trillade in med uppdrag samma dag, helt i min smak när varje dag inte är den andra lik!

Först ut och morgondagens företag;Imorgon som första företag ut är då Hanna Liska pr, en PR byrå jag har haft kontakt med tidigare i samband med min stilblogg hombres jag driver sedan något år tillbaka - men nu har det blivit dags att prova på och jobba som en äkta pr snubbe under en dag, och måste säga att det ska bli oerhört spännande då jag tidigare tänkt tanken på att möjligtvis plugga till något liknande!

Så, upp till bevis!

Påväg till Stockholm!


Nu sitter man då på bussen påväg till huvudstaden och min arbetsplats under en månad med start imorgon!

Och måste vara ärlig och säga att det är med en nervös klump i magen och ett leende på läpparna man gör detta, vad ska hända och kommer jag lyckas briljera på jobbet?


Det återstå och se både för mig och för er!


Ska försöka ge er så många uppdateringar jag kan om dagarna och som min chef för dagen godkänner!Nu kör vi!

ps. har ni några önskemål på vad ni vill se om dagarna?

stort behov av att boka in två intresserade företag på fredag 21a, måndag 24e oktober

Som rubriken säger är jag i stort behov av att boka in två intresserade företag på fredag 21a /måndag 24e - skulle du vara intresserad eller känner någon som möjligtvis skulle kunna vara det så hör av er här eller på onedayman@live.se
Skulle du vara intresserad men inte kan dom datumen finns det fler oplanerade datum, hör av dig så fixar vi något som passar

För er som vill höra intervjun från Rix fm i efterhand


Blev ju under gårdagen intervjuad i programmet "Eftermiddagar med Titti och Benji" i Rix fm och för er som missade den eller bara vill höra igen - klicka HÄR

En spännande person ansluter sig till projektet

Har precis preliminär bokat upp Urban Frånberg eller mannen mer känd som rösten i Boxer reklamen under Tisdagen den 25e, vad jag kommer att få göra är oklart än så länge men det rycktas om att det är inspelning av en ny reklamfilm så kommer väl bli en så kallad "springpojke".

Ska bli spännande detta hur som helst!

One day man finns nu på Facebook!


För er som enklare vill följa mig när jag tar mig an Stockholm nästa vecka gör nog rätt i att gilla ODM på facebook - kom till sidan genom att klicka här


Någon som hörde mig på radio tidigare idag förövrigt?

Intervju i Rix fm straxFör er som sitter framför datorn eller radion, kan om en kvart (15.15) höra en intervju med mig i programmet "Eftermiddagar med Titti och Benji" på Rix fm - angående One day man


Blir spännande att höra om jag fick fram allt då nervositet var ganska hög precis innan så minns inte mycket av själva händelsen, då intervjun redan är gjord då den spelades in i förväg!

Dagen har bestått av en intervju för en lokal tidning...Idag har större dagen bestått av en fortsatt jakt och mailande till olika företag, jag kan även meddela att jag har spikat datum för bl.a. klockmärket Triwa, Pr byrån Hanna Liska och klädföretaget Living generation

Dessutom blev jag kontaktad av en lokaltidning här i Västerås som var intresserad av projektet och imorgon väntar en fotografering kring detta! - jag återkommer med bilder m.m.Skulle det vara så att ni känner någon, t.ex. mamma, pappa eller dig själv eller liknande som skulle vara intresserad av att ha mig en dag hos sig, går det utmärkt att höra av sig på onedayman@live.se för mer info

Arbetet att söka arbetsplatser fortsätter, och starten på "one day man"
Börjar närma mig sista veckan innan den planerade resan bär av och det är en hel planerande och kontaktande mellan olika företag för att förhoppingsvis få det där "ja, välkommen" man väntar på.

Detta är också starten för mig att börja blogga om detta experiment... det känns spännande och en aning nervöst att bege sig iväg och vara "ny på jobbet" varje dag i en månad, hur ska folk se på mig, och kommer jag klara av arbetsuppgifterna?

Det är väl lite det ni kommer att få se under tiden!


Nu kickar vi igång denna bollen och startar rullningen av One day man!

Jag söker arbetsplatser!
One day man, som både bloggen och "projektet" heter går ut på att jag, Patric Lundström 20 år under 30 dagar lämnar hemmet i Västerås för att under denna period sova på soffan hemma hos brorsan i Stockholm, för att jobba på 30 olika företag under en dag - helt gratis

Allt för att få en insikt och erfarenhet från varje arbetsplats att använda mig av i framtiden, mer om mig m.m. går att läsa på pressidan


Nu är det så att jag söker intresserade arbetsplatser som är sugna på att låta mig komma och jobba hos er under en dag mellan datumen 17 Oktober - 15 November

Mina upplevelser och tankar kring varje jobb m.m. kommer att skrivas om här på bloggen, så att läsarna kan ta del av mina upplevelser


Är du intresserad av upplägget och vill komma i kontakt med mig, kan du göra det på ; onedayman@live.se/ Patric

RSS 2.0